Alegem dormitor: La ce atragem atenția?

Dormitorul trebuie să reprezinte cea mai confortabilă și primitoare încăpere din locuință. Este un loc magic în care ne odihnim, ne ascundem de lume, dar ne și încărcăm bateriile pentru o nouă zi. Petrecem aproape o treime din viata în pat, asa ca alegerea unui produs optim pentru o odihna si relaxare reprezinta o decizie foarte importanta. Aceasta piesa de mobilier trebuie sa fie  confortabila și potrivită nevoilor tale, dar in acelasi timp adecvata designului din dormitor.

Patul și salteaua sunt cele două elemente principale din dormitor care vor influența cel mai mult somnul tău. De aceea este important ca acestea  să îți ofere suportul și confortul potrivit ție. Acest ghid te va ajuta să identifici nevoile tale de somn și îți va oferi o imagine de ansamblu asupra sortimentului nostru de paturi și saltele. Aici vei găsi informația necesară despre tipurile de produse:

  • Pat cu lada de depozitare oferă un avantaj pentru spațiile mici unde este lipsa locurilor de păstrare,oferind astfel o posibilitate de aranjare a lucrurilor personale cât mai compact.
  • Pat fara ladă de depozitare oferă desingnului un aspect mai aerisit și accesibilitate la podea.
  • Pat din metal oferă un stil unic și o durabilitate în timp. 
  • Pat continental – este și un lux zilnic care îți va oferi suportul și confortul de care ai nevoie pentru a te trezi în fiecare dimineață odihnit și plin de energie. Baza acestui pat este formată din carcase de lemn și/sau placaj cu umplutură din arcușuri bonell și spumă  poliuretanică de diferite densități.
  • Saltea –  poate fi de diferite tipuri, arcus independent, arcuș bonell, saltea cu spumă de diferite densități  .

Ce trebuie de luat în calcul la alegerea unui pat potrivit ție?

  • Desingn – stilul în care este realizat mobilierul reprezinta un punct importat la alegerea acestuiua, de aceea StillFerro vă pune la dispoție o gama variată pentru diferite tipuri de desing.
  • Mecanisme – patul poatea avea mecanisme de ridicare pentru cele cu ladă de depozitare.
  • Somiere – suport ortopedic pentru saltea. Realizat din carcasă de metal cu lamele din lemn de frasin.
  • Prețul – oricărui produs variază în dependeță de categoria stofei, tipul de mecanism, dimensiuni, tipul de somieră, grosimea bordurii, spetezei, a meterialului din care este conficționat și tipul saltelei.
  • Dimensiunile standarte sunt:
Dimensiunile saltelei
Dimensiunea de gabarit a paului începe de la 6 cm pe lățime și 8 cm pe lungime
90×200 cmCopii mai mari de 3 ani.
120×200 cmAdolescenți, adulți
140×200 cmAdolescenți, sau mai activă în timpul somnului
160×200 cmO persoană cu somn activ
180×200 cmCupluri care au un stil de somn activ, părinți care dorm cu copii în pat și vor mai mult spațiu pentru ei
200×200 cmCei care au nevoie de mai mult spațiu, persoanele înalte. Cuplurile cu copii care dorm alături de cei mici.

Share: